Η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp συνεχίζει την δουλειά για να εμπλουτίσει τη δημοφιλή υπηρεσία με όσο το δυνατόν περισσότερες λειτουργίες που θα διευκολύνουν τους χρήστες στην επικοινωνία τους. Πολλές από αυτές αποτελούν μεν αντιγραφή από άλλες υπηρεσίες messaging, αλλά σε τελική ανάλυση ο τελικός χρήστης δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την προέλευση της ιδέας, παρά μόνο για την δική του εξυπηρέτηση.
Η νέα λειτουργία που δοκιμάζει η Meta για το WhatsApp είναι άκρως ενδιαφέρουσα ιδιαίτερα για τη νέα γενιά των χρηστών που προτιμά να στέλνει ηχογραφημένα μηνυμάτα αντί να πληκτρολογεί. Είναι σαφέστατα μια αρκετά πιο γρήγορη μέθοδος, αλλά πολλές φορές ο παραλήπτης μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να ακούσει το μήνυμα (π.χ. βρίσκεται σε ένα meeting). Γι’ αυτό, λοιπόν, η Meta δοκιμάζει την αυτόματη μεταγραφή του ηχογραφημένου μηνύματος σε κείμενο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα WABetaInfo, η μεταγραφή των ηχητικών μηνυμάτων δεν θα είναι πάντοτε διαθέσιμη. Για παράδειγμα, κάποιες ηχογραφήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν λέξεις που δεν γίνονται κατανοητές από τον αλγόριθμο ή αν η υπηρεσία είναι ρυθμισμένη σε διαφορετική γλώσσα. Σε ό,τι αφορά την ιδιωτικότητα, η διαδικασία της μεταγραφής γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην συσκευή, ενώ όλα τα μηνύματα προστατεύονται από end-to-end κρυπτογράφηση.
Η Meta είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν με κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν μάθαμε ποτέ γιατί σταμάτησε την ανάπτυξη του. Όπως και να ‘χει, η δουλειά συνεχίζεται τώρα και ενδεχομένως αυτή τη φορά θα φτάσει κανονικά στην υπηρεσία WhatsApp.
[WABetaInfo]
*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!
Συνεχίζεται με μία ακόμα αμφιλεγόμενη κίνηση η «καταπληκτική πορεία» της Google υπό την ηγεσία του Sundar…
Ακόμα ένα διπλό giveaway μόλις έφτασε στο Epic Games Store, αν και αυτή τη φορά…
Οι έξι συμβάσεις εντάσσονται στο Ελληνικό δορυφορικό διαστημικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία.…
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο ύψους σχεδόν 800 εκατομμυρίων ευρώ στη Meta, αφού οι ρυθμιστικές…
Οι αρχέγονες μαύρες τρύπες (PBH), οι οποίες πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν αμέσως μετά το Big Bang,…
Με πρωτοβουλία της Netcompany, μητρικής εταιρείας της Netcompany-Intasoft, πραγματοποιήθηκε μια πρωτοποριακή σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment