Σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας θυμίζει η ιστορία ενός επιστήμονα που πάσχει από μια σπάνια, ανίατη, εκφυλιστιική νόσο και μεταμορφώνεται σταδιακά σ’ έναν πλήρες cyborg- το πρώτο στον κόσμο- για να μην πεθάνει.
Ο αμερικανο-βρετανός επιστήμονας Δρ Πίτερ Σκοτ Μόργκαν διαγνώστηκε προ διετίας με τη νόσο του κινητικού νευρώνα κι οι γιατροί του έδωσαν μόνον δύο χρόνια ζωής. Έτσι αποφάσισε να συνεργαστεί με πρωτοπόρους στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης και να μεταμορφωθεί σε ένα cyborg -διαδικασία που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο.
Ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο επιτρέπει στον 61χρονο γιατρό να κάθεται ή να σηκώνεται, ενώ οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα εξελιγμένο σύστημα που θα του επιτρέπει να ελέγχει με τα μάτια του ένα άβαταρ που θα μιλά με τη δική του φωνή.
Η ίδια ομάδα, ορισμένα μέλη της οποίας είχαν συνεργαστεί και με τον διάσημο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, δημιούργησαν και ένα άλλο πρωτοποριακό αμαξίδιο για τον επιστήμονα -cyborg, που θα περιλαμβάνει ένα λάπτοπ, έναν ανιχνευτή κινήσεων των οφθαλμών κι άλλες λειτουργίες.
Παράλληλα ο δρ Μόργκαν έχει ήδη υποστεί αλλαγές στις σωματικές του λειτουργίες: Τρέφεται μέσω σωλήνα, ενώ στο κορμί του έχουν προσαρμοστεί ένας σάκος κολοστομίας κι ένας καθετήρας. Στο τελευταίο στάδιο της μεταμόρφωσής του, την εβδομάδα που μας πέρασε, ο 61χρονος γιατρός υπεβλήθη σε λαρυγγεκτομή – για να μην κινδυνεύσει με ασφυξία από την εισρόφηση τροφών, υγρών και σάλιου στους πνεύμονες.
https://twitter.com/JerryAOverton/status/1181203725379100672?ref_src=twsrc%5Etfw
Έχασε όμως έτσι τις φωνητικές του χορδές και αναγκάστηκε να περάσει δεκάδες ώρες σε στούντιο ηχογραφώντας τη φωνή του, για να μπορέσει η τεχνητή νοημοσύνη να συναρμολογήσει μια μηχανική προέλευσης ρομποτική φωνή. Λίγο πριν μπει στο χειρουργείο ανέφερε σε ανάρτησή του: «Αυτή είναι η τελευταία μου ανάρτηση ως Πίτερ 1.0. Αύριο θα ανταλλάξω τη φωνή με δεκαετίες πιθανώς ζωής καθώς ολοκληρώνουμε την τελική ιατρική διαδικασία για τη μεταμόρφωσή μου σε πλήρες cyborg το μήνα που μού είχαν πει ότι θα πέθαινε βάσει στατιστικών στοιχείων. Να, όμως, που δεν πεθαίνω, αλλά μεταμορφώνομαι. Ω, πόσο λατρεύω την επιστήμη!»
Τι κοινό έχουν οι OpenAI, Anthropic και Meta; Είναι τεχνολογικοί γίγαντες που πρόσφατα δάνεισαν την…
«Θέλω να βγάλω (νέα) ταυτότητα» – «Τσίπουρο πίνεις;»: Γενέθλια για το mAigov, οι 10 πιο…
Μαζί με το νέο Gemini 2.0, η Google ανακοίνωσε σήμερα μια νέα λειτουργία που ονομάζεται…
Μια δυσχερής διακοπή υπηρεσιών έπληξε αρκετές από τις εφαρμογές της Meta, με χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως…
Λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του Gemini 1.5, το τμήμα DeepMind της Google…
Η Meta ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία του Instagram που ονομάζεται Trial Reels και σας επιτρέπει…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment