Categories: Technology

Αυτό είναι το επιβατικό αεροσκάφος του μέλλοντος: Σχήματος V, με δύο ατράκτους! [εικόνες] | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


Επαναστατικές αλλαγές στο σχεδιασμό και το σχήμα των εμπορικών αεροσκαφών μπορεί να επιφέρει ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ αεροναυπηγικής που χρηματοδοτεί ο ολλανδικός κρατικός αερομεταφορέας KLM.

To αεροσκάφος “Flying-V” έχει δύο ατράκτους που αναπτύσσονται διαγωνίως από το ρύγχος του / Εικόνα: Edwin Wallet, OSO Studio

Το αεροσκάφος “Flying-V”, που έχει πάρει το όνομά του από τις ομώνυμες διάσημες ηλεκτρικές κιθάρες Gibson, που έχουν χρησιμοποιήσει από το 1958 μεταξύ άλλων ο Τζίμι Χέντριξ, ο Κηθ Ρίτσαρνς και ο Έντι Βαν Χάλεν, έχει το ίδιο άνοιγμα φτερών με τα παραδοσιακά αεροπλάνα και μπορεί να μεταφέρει έως και 314 επιβάτες. Έχει δύο ατράκτους που αναπτύσσονται διαγωνίως από το ρύγχος σχηματίζοντας ένα V και αποτελεί επινόηση ερευνητών του ολλανδικού Πολυτεχνείου Delft.

Το αεροσκάφος έχει πάρει το όνομά του από τις διάσημες ηλεκτρικές κιθάρες Gibson / Εικόνα: Edwin Wallet, OSO Studio

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του λόγω του συγκεκριμένου σχήματος το “Flying-V” εξοικονομεί 20% καύσιμα σε σχέση με τα συνηθισμένα αεροσκάφη, μειώνοντας δραστικά το ενεργειακό του αποτύπωμα στις πτήσεις, αλλά και τα έξοδα των εταιρειών που θα το χρησιμοποιούν.

Το αεροσκάφος θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες υποδομές των περισσότερων αεροδρομίων / Εικόνα: Edwin Wallet, OSO Studio

Ένα ζεύγος στροβιλοκινητήρων θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος, ενώ στα πτερύγιά του θα φιλοξενούνται, όπως πιστεύεται, οι καμπίνες των επιβατών, ο χώρος των αποσκευών και τα ντεπόζιτα καυσίμων.

Το μήκος του φθάνει τα 65 μέτρα και το πλάτος του είναι κατά δέκα μέτρα μικρότερο. Το μέγεθός του καθιστά το “Flying -V” ανταγωνιστικό των αντίστοιχων αεροσκαφών της Airbus (A350) και της Boeing (787) και θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις υφιστάμενες υποδομές των αεροδρομίων, τα υπόστεγα και τους διαδρόμους τους.

Οι σχεδιαστές ελπίζουν με τη χρήση ελαφρών επίπλων να μειώσουν ακόμη περισσότερο το βάρος του αεροσκάφους και τις ανάγκες σε καύσιμα καθώς ο βασικός τους στόχος, όπως είπε ο καθηγητής Αεροναυπηγικής του ολλανδικού Πολυτεχνείου, Henri Werij, είναι να καταστήσουν πιο βιώσιμη την αεροπλοϊα.



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Νέα θεωρία ίσως δώσει απάντηση στο παράδοξο των μαύρων τρυπών του Stephen Hawking

Θεωρητικά τίποτα δεν θα έπρεπε να διαφεύγει από τον ορίζοντα γεγονότων μιας μαύρης τρύπας, ωστόσο…

3 ώρες ago

Δωρεάν ένα κορυφαίο racing game στο Epic Games Store

Φτάσαμε αισίως στο 9ο δωρεάν game του Epic Games Store για τη φετινή εορταστική περίοδο,…

16 ώρες ago

Οθόνες στις οικιακές συσκευές της εταιρείας [CES 2025]

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι φέρνει την υψηλή τεχνολογία οθονών της σε ένα…

22 ώρες ago

Το Parker Solar Probe επέζησε της «συνάντησης» με τον Ήλιο!

Το Parker Solar Probe της NASA έδωσε σήμα ζωής, παρέχοντας την πολυαναμενόμενη επιβεβαίωση ότι κατάφερε…

22 ώρες ago

Καθαρισμός σε βάθος με καινοτόμες τεχνολογίες

Ο καθαρισμός του σπιτιού έχει γίνει πολύ πιο εύκολος με την πρόοδο της τεχνολογίας, και…

22 ώρες ago

Νοσοκομεία στο Λονδίνο χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για την ανίχνευση κινδύνου διαβήτη τύπου 2

Νοσοκομεία στο Λονδίνο χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για την ανίχνευση κινδύνου διαβήτη τύπου 2 - Newsbeast…

1 ημέρα ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.