Categories: Technology

Αυτοί που «καθαρίζουν» τα άδυτα του Facebook: «Εχω δει αποκεφαλισμούς και βιασμούς» [βίντεο]


Το δύσκολο έργο των cleaners των Facebook, όσων δηλαδή έχουν αναλάβει να διαγράφουν υλικό με ακατάλληλο περιεχόμενο αποκαλύπτει το BBC με ένα ολιγόλεπτο βίντεο.

Δουλεύοντας από 8 μέχρι και 10 ώρες οι εργαζόμενοι στη Μανίλα των Φιλιππίνων πρέπει κάθε μέρα να ελέγχουν εκατομμύρια βίντεο και εικόνες που είτε έχουν «μαρκαριστεί» από έναν ειδικό αλγόριθμο, είτε έχουν γίνει «αναφορά» από άλλους χρήστες.

Ωστόσο το περιεχόμενο των οπτικοακουστικών μέσων στο Facebook πολλές φορές είναι σοκαριστικό, αλλά και ανυπόφορο για κάποιον να το δει.

«Εχω δει εκατοντάδες αποκεφαλισμούς», ανέφερε ένας εργαζόμενος, ενώ ο διευθυντής των «καθαριστών»  Μοριτζ Ρίσεγουικ εξήγησε πως «Στη Μανίλα εκατοντάδες εργαζόμενοι ασχολούνται με αυτό ακριβώς. Να μην συναντάμε τέτοιου είδους υλικό στο Facebook».

Ο διευθυντής περιέγραψε στην κάμερα του BBC πως ακριβώς γίνεται αυτή η δουλειά.

«Είναι πραγματικά μία κρυμμένη βιομηχανία στις Φιλιππίνες. Υπάρχουν πολλές εξωτερικές εταιρίες που δουλεύουν για τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα που γνωρίζουμε, Facebook, Instagram, Twitter, YouTube κ.α. Παρακολουθούν όλες τις εικόνες και τα βίντεο που έχουν μαρκαριστεί ως ύποπτα από έναν αλγόριθμο ή τα έχουν αναφέρει οι χρήστες», εξηγεί ο Μόριτς.

Η δουλειά τους μπορεί να είναι σκληρή, αλλά είναι πιο σημαντική από ότι φαντάζεστε.

«Αν κάνεις ένα λάθος μπορεί να καταστρέψεις περισσότερες από μια ζωές. Αυτό μπορεί να πυροδοτήσει ένα πόλεμο, bullying ή ακόμα και να σκοτώσει έναν άνθρωπο», σημειώνει εργαζόμενη.

Ωστόσο παρά το ότι εργάζονται για μία τόσο μεγάλη εταιρία όσο το Facebook, οι συνθήκες εργασίας δεν είναι ευνοϊκές. Οι καθαριστές εργάζονται οκτώ με δέκα ώρες την ημέρα, βλέπουν κάθε είδους σκληρό υλικό, από κακοποίηση ανηλίκων, τρομοκρατικά βίντεο και αποκεφαλισμούς και όλα αυτά τα κάνουν χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη.

«Αναγκάστηκα να παρακολουθήσω τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιού. Ηταν κάτι ασυγχώρητο για εμένα. Πήγα κατευθείαν στον επικεφαλής μου και του είπα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο», αποκαλύπτει μια εργαζόμενη προσθέτοντας πως η απάντηση που πήρε ήταν «θα το κάνεις γιατί έχεις υπογράψει συμβόλαιο».

Από την άλλη πλευρά τόσο το Facebook, όσο το Twitter και το YouTube αναφέρουν ότι η κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται άμεσα στους εν λόγω εργαζομένους, ωστόσο ο Ρίσεγουικ το διαψεύδει ενώ αναφέρει πως μπορεί αυτή η δουλειά να τους προκαλέσει μετατραυματικό στρες.



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News
Tags: Facebook

Recent Posts

«Κόφτη» στα social media για κάτω των 15 ετών; – Οριζόντια απαγόρευση εξετάζει η κυβέρνηση

«Κόφτη» στα social media για κάτω των 15 ετών; – Οριζόντια απαγόρευση εξετάζει η κυβέρνηση…

3 ώρες ago

Intergalactic: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι των δημιουργών του The Last of Us -Δείτε τα απίστευτα γραφικά

Επιτέλους, μετά από μεγάλη αναμονή, μάθαμε τι ετοιμάζει η Naughty Dog, η εταιρεία ανάπτυξης του…

10 ώρες ago

Το OpenAI κυκλοφορεί το Sora, το δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας βίντεο AI

Το OpenAI κυκλοφορεί το Sora, το δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας βίντεο AI - Newsbeast play …

14 ώρες ago

26χρονος πρώην υπάλληλος, πληροφοριοδότης και επικριτής της OpenAI βρέθηκε νεκρός

Ένας πρώην υπάλληλος της OpenAI, ο Suchir Balaji, βρέθηκε πρόσφατα νεκρός στο διαμέρισμα του στο…

18 ώρες ago

Έρευνα υπολόγισε πόσα λεπτά ζωής χάνεις όταν τρως χοτ ντογκ, μπέργκερ, πίτσα κλπ.

Ίσως πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές πριν αποφασίσετε τι θα φάτε στο επόμενο γεύμα…

18 ώρες ago

Η Google παρουσιάζει την επόμενη γενιά τεχνητής νοημοσύνης με το Gemini 2.0

Η Google παρουσιάζει την επόμενη γενιά τεχνητής νοημοσύνης με το Gemini 2.0 - Newsbeast play…

1 ημέρα ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.