Αυτή ίσως είναι η λύση για να ζούμε 1000+ χρόνια

0


Η αθανασία είναι μια διαχρονική υπόθεση που βασανίζει τον άνθρωπο εδώ και αιώνες. Στο πέρασμα των χρόνων πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να ανακαλύψουν κάποιον τρόπο για να ζήσουν για πάντα, αλλά ο γνωστός μελλοντολόγος Raymond Kurzweil υποστηρίζει ότι ίσως έχει βρει τον αποτελεσματικότερο τρόπο για να γίνει κάποτε πραγματικότητα, ως ένα βαθμό. Στο νέο βιβλίο του Kurzweil αναφέρεται ότι τα νανορομπότ μπορεί να είναι το κλειδί για να σταματήσει η γήρανση του ανθρώπου και να μπορέσουμε να ζούμε για χιλιάδες χρόνια.

Ασφαλώς, υπάρχουν πολλοί προβληματισμοί σχετικά με το ενδεχόμενο να ζούμε για χιλιάδες χρόνια ή, πόσο μάλλον, για πάντα. Ωστόσο, η αναζήτηση μιας νέας θεραπείας κατά της γήρανσης συνεχίζει να αποτελεί συχνό αντικείμενο έρευνας για καταξιωμένους επιστήμονες. Παρότι αρκετοί επιδιώκουν να επιβραδύνουν τη φθορά του σώματός μας και απλώς να παρατείνουν τη ζωή μας, άλλοι, όπως ο Kurzweil, φαίνεται να έχουν πιο υψηλούς στόχους.

Ο Kurzweil περιγράφει εκτενώς τη χρήση της νανοτεχνολογίας για αυτό το σκοπό τόσο στο νέο του βιβλίο με τίτλο The Singularity is Nearer όσο και σε ένα δοκίμιο που δημοσιεύτηκε στο Wired. Και τα δύο συζητούν την ανάμειξη της βιοτεχνολογίας με την Τεχνητή Νοημοσύνη για να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την αδύναμη ανθρώπινη φύση της ζωής μας, περιορίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την γήρανση.

Όπως καταλαβαίνετε, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τη γήρανση είναι ότι τα σώματα και τα κύτταρά μας αρχίζουν να συσσωρεύουν σφάλματα καθώς αναπαράγονται ξανά και ξανά ολοένα και περισσότερα κύτταρα. Πολλές θεραπείες κατά της γήρανσης επιδιώκουν να μειώσουν αυτά τα λάθη, επιτρέποντας στο σώμα να αυτοεπιδιορθώνεται πιο γρήγορα και έτσι να επιβραδύνει τη γήρανση στο σύνολό της. Για τον Kurzweil, η μόνη λύση σε αυτό το σημείο είναι να “θεραπεύσουμε την ίδια τη γήρανση“.

Ο στόχος είναι σίγουρα ιδιαίτερα φιλόδοξος και προφανώς ο Kurzweil παραδέχεται ότι οι προβλέψεις του μπορεί να ακούγονται παράλογες στη σημερινή εποχή. Παρόλα αυτά, πιστεύει ότι οι εξελίξεις στα ιατρικά νανορομπότ θα μας βοηθήσουν σύντομα να θεραπεύσουμε την ανθρώπινη γήρανση σε όλο το φάσμα της.

Βέβαια, κάθε ανθρώπινο σώμα μπορεί ακόμη και να χρειαστεί έως και μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια νανορομπότ για την επισκευή και την ενδυνάμωση των οργάνων που υποβαθμίζονται και τη διατήρηση της λειτουργίας τους σε άριστη κατάσταση.

[via]



Πηγή