Categories: Gaming

Αυτά είναι τα σχέδια της Κίνας για την εξερεύνηση του Διαστήματος έως το 2050


Η Κίνα αποκάλυψε τα σχέδιά της για την εξερεύνηση του Διαστήματος μέχρι το 2050, και ένας από τους στόχους της χώρας είναι η εύρεση κατοικήσιμων πλανητών πέρα από το Ηλιακό μας Σύστημα.

Το σχέδιο είναι αποτέλεσμα των εργασιών της Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας, της Εθνικής Διαστημικής Διοίκησης και του Γραφείου Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής, και είναι το πρώτο σχέδιο εθνικού επιπέδου που αναπτύσσεται από το Μεσαίο Βασίλειο.

Το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο προσφέρει έναν κατάλογο των σπουδαίων πραγμάτων που θέλει να διερευνήσει η Κίνα, δηλαδή

  • Το “ακραίο Σύμπαν” – διερεύνηση της προέλευσης του Σύμπαντος και του τρόπου με τον οποίο αναπτύχθηκαν οι φυσικοί νόμοι στην πρώιμη ζωή του,
  • «Κυματισμοί του χωροχρόνου» – μελέτη των βαρυτικών κυμάτων για την καλύτερη κατανόηση της φύσης της βαρύτητας και του χωροχρόνου,
  • Το “Πανόραμα Ήλιου-Γης” – όρος που περιλαμβάνει “τις φυσικές διεργασίες και τους νόμους του πολύπλοκου συστήματος Ήλιος-Γη και τη συνολική σύνδεση μεταξύ του Ήλιου και του Ηλιακού Συστήματος”,
  • Κατοικήσιμοι πλανήτες – η αναζήτηση ενδείξεων εξωγήινης ζωής, τόσο εντός όσο και εκτός του Ηλιακού μας Συστήματος και πέραν αυτού,
  • «Διαστημικές μελέτες» – γενική έρευνα που αποσκοπεί στην «αποκάλυψη των νόμων της κίνησης της ύλης και των δραστηριοτήτων ζωής υπό διαστημικές συνθήκες και στην εμβάθυνση της κατανόησης της βασικής φυσικής, όπως η κβαντομηχανική και η γενική σχετικότητα».

Για να γίνει αυτό, το σχέδιο περιγράφει τρεις φάσεις δραστηριοτήτων, η πρώτη από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως το 2027. Στα χρόνια αυτά η Κίνα θα συνεχίσει να λειτουργεί τον διαστημικό της σταθμό, θα «εφαρμόσει την επανδρωμένη εξερεύνηση της Σελήνης», θα εκτοξεύσει περαιτέρω αποστολές πλανητικής εξερεύνησης και θα προετοιμάσει πέντε έως οκτώ δορυφόρους αφιερωμένους σε επιστημονικά πειράματα.

Από το 2028 έως το 2035, το σχέδιο προβλέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του διαστημικού σταθμού, την περαιτέρω επανδρωμένη εξερεύνηση της Σελήνης και την ανάπτυξη ενός Διεθνούς Σεληνιακού Ερευνητικού Σταθμού. Θα αναπτυχθούν επίσης 15 ακόμη επιστημονικοί δορυφόροι.

Άλλες 30 διαστημικές επιστημονικές αποστολές θα πετάξουν μεταξύ 2036 και 2050, οπότε η Κίνα ελπίζει να φτάσει σε «παγκόσμια ηγετικά επίπεδα» σε σημαντικούς τομείς.

Θα ήταν ανόητο να αποτιμήσει κανείς αυτό το έγγραφο ως απλό παραλήρημα. Η κυβέρνηση της Κίνας διαθέτει έναν στόλο ικανών οχημάτων εκτόξευσης και σχεδιάζει 100 αποστολές μόνο για φέτος. Η χώρα έχει εκτοξεύσει και συντηρεί έναν εξελιγμένο διαστημικό σταθμό και έχει πραγματοποιήσει επιτυχείς προσεδαφίσεις χωρίς πλήρωμα στη Σελήνη και αποστολές επιστροφής δειγμάτων.

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Η Ιαπωνία έστειλε τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο στο Διάστημα!

Ιάπωνες ερευνητές μόλις έστειλαν τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο στον κόσμο στο Διάστημα, όπως αναφέρει το…

5 ώρες ago

Ξεπέρασε τα 146 εκατ. πωλήσεις, δεν αλλάζουν τα σχέδια για το Switch 2

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Nintendo, το Nintendo Switch παρουσιάζει μια μικρή πτώση…

13 ώρες ago

Σημαντική ανακάλυψη για το περίφημο Πρόβλημα των Τριών Σωμάτων

Το πρόβλημα των τριών σωμάτων είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον τομέα της Αστρονομίας,…

13 ώρες ago

Η AstroForge έλαβε την πρώτη άδεια εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων από αστεροειδείς

Η εταιρεία αναζήτησης αστεροειδών AstroForge απέκτησε την πρώτη εμπορική άδεια λειτουργίας και επικοινωνίας με ένα…

13 ώρες ago

Games, εφαρμογές και ιστοσελίδες μπορούν να γίνουν απειλές για την ασφάλεια μας

Τα smartphones έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Από τα παιδιά, τους εφήβους, τους…

14 ώρες ago

Ιστορικό επίτευγμα: Το πρώτο κλωνοποιημένο κουνάβι γέννησε δύο υγιή μωρά

Ιστορικό επίτευγμα: Το πρώτο κλωνοποιημένο κουνάβι γέννησε δύο υγιή μωρά - Newsbeast play …

14 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.