Η Κίνα αποκάλυψε τα σχέδιά της για την εξερεύνηση του Διαστήματος μέχρι το 2050, και ένας από τους στόχους της χώρας είναι η εύρεση κατοικήσιμων πλανητών πέρα από το Ηλιακό μας Σύστημα.
Το σχέδιο είναι αποτέλεσμα των εργασιών της Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας, της Εθνικής Διαστημικής Διοίκησης και του Γραφείου Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής, και είναι το πρώτο σχέδιο εθνικού επιπέδου που αναπτύσσεται από το Μεσαίο Βασίλειο.
Το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο προσφέρει έναν κατάλογο των σπουδαίων πραγμάτων που θέλει να διερευνήσει η Κίνα, δηλαδή
Για να γίνει αυτό, το σχέδιο περιγράφει τρεις φάσεις δραστηριοτήτων, η πρώτη από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως το 2027. Στα χρόνια αυτά η Κίνα θα συνεχίσει να λειτουργεί τον διαστημικό της σταθμό, θα «εφαρμόσει την επανδρωμένη εξερεύνηση της Σελήνης», θα εκτοξεύσει περαιτέρω αποστολές πλανητικής εξερεύνησης και θα προετοιμάσει πέντε έως οκτώ δορυφόρους αφιερωμένους σε επιστημονικά πειράματα.
Από το 2028 έως το 2035, το σχέδιο προβλέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του διαστημικού σταθμού, την περαιτέρω επανδρωμένη εξερεύνηση της Σελήνης και την ανάπτυξη ενός Διεθνούς Σεληνιακού Ερευνητικού Σταθμού. Θα αναπτυχθούν επίσης 15 ακόμη επιστημονικοί δορυφόροι.
Άλλες 30 διαστημικές επιστημονικές αποστολές θα πετάξουν μεταξύ 2036 και 2050, οπότε η Κίνα ελπίζει να φτάσει σε «παγκόσμια ηγετικά επίπεδα» σε σημαντικούς τομείς.
Θα ήταν ανόητο να αποτιμήσει κανείς αυτό το έγγραφο ως απλό παραλήρημα. Η κυβέρνηση της Κίνας διαθέτει έναν στόλο ικανών οχημάτων εκτόξευσης και σχεδιάζει 100 αποστολές μόνο για φέτος. Η χώρα έχει εκτοξεύσει και συντηρεί έναν εξελιγμένο διαστημικό σταθμό και έχει πραγματοποιήσει επιτυχείς προσεδαφίσεις χωρίς πλήρωμα στη Σελήνη και αποστολές επιστροφής δειγμάτων.
[via]
Οι χρήστες του Epic Games Store έχουν στη διάθεσή τους 24 ώρες για να αποκτήσουν…
Η χρήση ενέργειας των αμερικανικών κέντρων δεδομένων θα μπορούσε να τριπλασιαστεί σχεδόν μέχρι το 2028…
Το OpenAI αναβαθμίζει το πιο έξυπνο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης του με βελτιωμένες ικανότητες συλλογισμού -…
Γιατί τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Microsoft, η Amazon, η Google και η Meta ποντάρουν πολλά…
Ορισμένοι χρήστες του Spotify αντιμετωπίσαν ένα απροσδόκητο θέμα στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming μουσικής, καθώς είδαν…
Με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάστηκε σήμερα από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment