Ταχύτητες δείχνει να ανεβάζει το Διαδίκτυο στην Ελλάδα, η οποία, ωστόσο, απέχει μακράν από τις χώρες που κάνουν πρωταθλητισμό, παγκοσμίως, στο γρήγορο Internet.
Σύμφωνα με το sepe.gr, η χώρα μας ανέβηκε οκτώ θέσεις στη διεθνή κατάταξη όσον αφορά τις συνδέσεις στο Internet μέσω κινητών δικτύων. Παράλληλα, κέρδισε επτά θέσεις στη λίστα με τις χώρες που διαθέτουν τις πιο γρήγορες σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Ookla, για τον Σεπτέμβριο του 2022, οι ταχύτητες του mobile Internet στη χώρα μας την κατατάσσουν στην 32η θέση ανάμεσα σε 139 κράτη σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά τις ταχύτητες του σταθερού Internet, όπου η Ελλάδα διαχρονικά καταγράφει υστέρηση, η χώρα καταλαμβάνει πλέον την 94η θέση ανάμεσα σε 181 κράτη σε όλο τον κόσμο.
Από τα στοιχεία της Ookla, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στις μετρήσεις των ευρυζωνικών συνδέσεων, η μέση ταχύτητα των ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στα 57,39 Mbps στη λήψη δεδομένων (download) και στα 13,25 Mbps στην αποστολή (upload).
Η καλύτερη επίδοση της Ελλάδας ήταν τον Μάιο, όταν είχε βρεθεί στην 22η θέση παγκοσμίως (με 61,78 Mbps στο download και 13,73 Mbps στο upload).
Και μπορεί η Ελλάδα να επιταχύνει στο mobile internet, ωστόσο, εξακολουθεί να κοιτά με το κιάλι τους παγκόσμιους πρωταθλητές, που “σπιντάρουν” στο κινητό Διαδίκτυο. Πρόκειται για χώρες, όπως η Νορβηγία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, η Κίνα και η Ολλανδία, οι οποίες με μέσες ταχύτητες άνω των 105 Mbps (στη λήψη δεδομένων) βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας.
Τα στοιχεία της Ookla δείχνουν ότι η Ελλάδα βελτίωσε τις ταχύτητες της και στη σταθερή ευρυζωνικότητα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας, η μέση ταχύτητα για τον Σεπτέμβριο ήταν στα 39,16 Mbps για το download και στα 6,19 Mbps για το upload, επιδόσεις που είναι οι καλύτερες που είχε ποτέ η χώρα.
Στην κορυφή της λίστας με τα πιο γρήγορα σταθερά ευρυζωνικά δίκτυα βρίσκεται η Χιλή με μέση ταχύτητα download τα 217,43 Mbps, με τη Σιγκαπούρη να ακολουθεί με 215,83 Mbps και την Κίνα να ακολουθεί με 196 Mbps. Τελευταίες στην ίδια κατάταξη τερματίζουν η Κούβα, το Αφγανιστάν και το Τουρκμενιστάν.
Στις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις, η Αθήνα βρίσκεται στην 116η θέση (μεταξύ 190 πόλεων), σημειώνοντας άνοδο 3 θέσεων με μέση ταχύτητα download τα 40 Mbps και upload τα 6,18 Mbps.
Από την πλευρά της η Θεσσαλονίκη, όσον αφορά τις κινητές ευρυζωνικές συνδέσεις βρίσκεται στην 49η θέση (+1 θέση) με 56,57 Mbps (download) και 14,74 Mbps (upload). Στις δε σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις κινείται λίγο πιο πάνω από την Αθήνα, καταλαμβάνοντας την 110η θέση (+7 θέσεις) με 44,35 Mbps στη λήψη δεδομένων και 8,35 Mbps στην αποστολή.
Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με αθέατους τρόπους που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε…
Έχει περάσει περισσότερο από μια εβδομάδα από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτες αναφορές για έναν…
Ο Jason Statham θυμίζει τον Liam Neeson από το Taken στην προσπάθεια του να βρει…
Οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες προσφέρουν μεγάλη ευκολία, με την προϋπόθεση ότι χρειάζεται να καθαρίσετε μόνο…
Η Samsung παρουσίασε στο CES 2025 τις τελευταίες καινοτομίες της στις τεχνολογίες οθόνης με τεχνητή…
Η μικρή παράκτια πόλη Σίντσου (Hsinchu) στην Ταϊβάν μετρά πάνω από τρεις αιώνες ζωής. Παρότι…
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.
Leave a Comment