Η Kaspersky κυκλοφόρησε την ενημερωμένη εφαρμογή για φορητές συσκευές Kaspersky Safe Kids. Οι βασικές ενημερώσεις επικεντρώνονται στον νέο σχεδιασμό και interface της εφαρμογής, καθώς και σε νέες λειτουργίες – προτροπές με τη μορφή banner που στόχο έχουν να παρέχουν στους γονείς τις καλύτερες ρυθμίσεις και συμβουλές ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εφαρμογή. Συγκεκριμένα, το Kaspersky Safe Kids πρόσθεσε μια νέα αρχική οθόνη για παιδιά.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky, η ψηφιακή ζωή των παιδιών ξεκινά από νεαρή ηλικία. Συγκεκριμένα, το 75% των παιδιών ηλικίας 7-13 ετών έχουν τις δικές τους συσκευές. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το γεγονός, οι γονείς θέλουν να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή στον ψηφιακό κόσμο – τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι πάνω από 6 στους 10 (65%) γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια της ψηφιακής ζωής των παιδιών τους.
Η πιο αξιοσημείωτη ενημέρωση είναι ο νέος σχεδιασμός της εφαρμογής. Ως αποτέλεσμα, η διεπαφή της εφαρμογής έχει γίνει πιο εύχρηστη και φιλική προς τον χρήστη. Παράλληλα, οι γονείς μπορούν πλέον να παρακολουθούν συνολικά την ψηφιακή δραστηριότητα των παιδιών τους και όλες τις συσκευές τους σε έναν χάρτη. Αυτό σημαίνει ότι οι ενήλικες μπορούν να δουν την κατάσταση χρήστη της συσκευής και της εφαρμογής από την κύρια οθόνη, να έχουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στις αναφορές σχετικά με τη δραστηριότητα των παιδιών και να αποκλείουν άμεσα τη συσκευή ενός παιδιού με ένα πάτημα. Το Kaspersky Safe Kids με τον νέο σχεδιασμό είναι διαθέσιμο για συσκευές iOS και Android.
Επιπλέον, το νέο Kaspersky Safe Kids θα παρέχει στους γονείς νέους τρόπους επικοινωνίας με την εφαρμογή. Συγκεκριμένα, η νέα ενότητα “Banner Hints” τοποθετείται στην κύρια οθόνη των γονέων. Παρέχει στους γονείς πολύτιμες συμβουλές για την επιλογή των καλύτερων ρυθμίσεων, hacks για την ψηφιακή ζωή και πολλά ακόμη. Όλα αυτά έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους γονείς να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εφαρμογή.
Ταυτόχρονα, η νέα αρχική οθόνη για παιδιά, τους δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τον χρόνο τους μόνα τους, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων των ορίων χρόνου χρήσης, και να βλέπουν τις απαντήσεις των γονέων σε αιτήματα. Αυτό περιλαμβάνει και επισκέψεις σε απαγορευμένες ιστοσελίδες, προωθώντας τις υπεύθυνες ψηφιακές συνήθειες από μικρή ηλικία.
*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!