Ακόμα πιο εύκολη η αναγνώριση τραγουδιών

0


Το YouTube κατέκτησε πρόσφατα την πρώτη θέση ως η κορυφαία υπηρεσία streaming στις ΗΠΑ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς οι υπηρεσίες YouTube Music και YouTube Premium ξεπέρασαν πριν από λίγο καιρό τα 100 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Παρά την αυξανόμενη βάση χρηστών του, το YouTube Music αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από καθιερωμένες πλατφόρμες όπως το Apple Music και το Spotify. Ωστόσο, με κάθε νέο χαρακτηριστικό, στοχεύει να κατακτήσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5Google, ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει την αναγνώριση τραγουδιών αναπτύσσεται αυτή την περίοδο στο YouTube Music. Για να τη χρησιμοποιήσετε, πρέπει πρώτα να πατήσετε το εικονίδιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία. Επιπλέον, υπάρχει ένα ειδικό κουμπί που φέρει τον ίδιο σχεδιασμό με το εικονίδιο της λειτουργίας αναζήτησης τραγουδιών στο YouTube, τοποθετημένο δίπλα στην επιλογή φωνητικής αναζήτησης για ταχύτερη πρόσβαση.

Στην κύρια εφαρμογή του YouTube, η λειτουργία αναζήτησης τραγουδιών είναι διαθέσιμη εδώ και λίγο καιρό σε συσκευές Android. Για να τη χρησιμοποιήσετε, απλώς ξεκινήστε μια αναζήτηση και πατήστε την καρτέλα “Song” αντί για την “Voice” (Φωνητική αναζήτηση). Παρόμοια με τη λειτουργία “Hum to Search” στο Google Search, μπορείτε να παίξετε, να τραγουδήσετε ή να μουρμουρίσετε το τραγούδι που αναζητάτε. Το YouTube χρησιμοποιεί AI για να ταιριάξει τον ήχο με την αρχική ηχογράφηση. Τα καλά νέα είναι ότι, σε αντίθεση με το YouTube, ορισμένοι χρήστες του YouTube Music στο iOS έχουν ήδη αυτή τη δυνατότητα, επίσης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι αποκλειστικότητα για το Android.

Παρόλο που τόσο το YouTube όσο και το YouTube Music προέρχονται από την Google, έχουν διαφορετικές λειτουργίες. Το YouTube είναι μια πλατφόρμα όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη video, όπως μουσικά videos, ταινίες, tutorials, vlogs κ.λπ. Παράλληλα, το YouTube Music είναι αποκλειστικά για streaming μουσικής και podcasts.

Με αυτό ως δεδομένο, είναι λογικό η εφαρμογή YouTube Music να περιλαμβάνει αυτή τη λειτουργία, ειδικά αν έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί τις άλλες στην αγορά. Για παράδειγμα, ενώ το Apple Music ή το Spotify δεν προσφέρουν μια ενσωματωμένη λειτουργία αναγνώρισης τραγουδιών με το μουρμούρισμα ή την ακρόασή τους, και οι δύο ενσωματώνουν το Shazam.

[via]



Πηγή