Έξυπνη κινητικότητα και τεχνολογία 6G στο συνέδριο IEEE 2022

9


Η LG παρουσίασε μια μεγάλη γκάμα καινοτόμων, νέων τεχνολογιών κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων λύσεων συνδεδεμένων οχημάτων που αξιοποιούν το 6G και την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), στο Διεθνές Συνέδριο Επικοινωνιών IEEE 2022 (ICC) που πραγματοποιήθηκε από 16 – 20 Μαΐου στο COEX Convention & Exhibition Centre στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Το φετινό ICC υιοθέτησε το θέμα «Ευφυής Συνδεσιμότητα για έναν Έξυπνο Κόσμο» και είχε μια υβριδική μορφή που συνδύαζε φυσικά εκθέματα και προσωπική παρουσία με εικονικό περιεχόμενο και διαδικτυακή συμμετοχή.

Ένα από τα δύο εμβληματικά συνέδρια της IEEE Communications Society, το ICC προσελκύει συνήθως περίπου 2.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 70 χώρες. Η ετήσια εκδήλωση προσφέρει συναρπαστικές κεντρικές ιδέες και δυνατές συνεδριάσεις τεχνικής εργασίας, καθώς και συναρπαστικά, ενημερωτικά σεμινάρια, εργαστήρια και συζητήσεις στον κλάδο.

Σύμφωνα με το θέμα της έξυπνης συνδεσιμότητας του ICC 2022, η LG παρουσίασε το πρωτότυπο αυτοκίνητό της OMNIPOD, ένα πλήρως αυτόνομο, συνδεδεμένο όχημα που μπορεί να λειτουργήσει ως επέκταση του χώρου διαβίωσης ή της εργασίας. Το LG OMNIPOD χρησιμοποιεί τη μοναδική, Meta-περιβαλλοντική οθόνη από το δάπεδο μέχρι την οροφή και μια σειρά από άλλες προηγμένες τεχνολογίες για να προσαρμόζεται στις μοναδικές ανάγκες των επιβατών. Το OMNIPOD είναι μια μελλοντική λύση κινητικότητας που επαναπροσδιορίζει πλήρως την εμπειρία του οχήματος, ικανό να εξυπηρετήσει πρακτικά ως οποιοδήποτε είδος χώρου, από ένα γραφείο ή στούντιο ηχογράφησης έως μια αίθουσα εργασίας επεξεργασίας βίντεο ή ακόμα και ένα σαλόνι.

Επιπλέον, η LG παρουσίασε τις παγκοσμίου επιπέδου 6G τεχνολογίες επικοινωνιών της, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας Full Duplex Radio για μετάδοση και λήψη, που μεγιστοποιεί την απόδοση συχνότητας, και έναν ενισχυτή ισχύος, που αναπτύχθηκε από κοινού με το Fraunhofer Heinrich Hertz Institute (HHI), για την ασύρματη μετάδοση και λήψη δεδομένων 6G THz. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης τη λύση Soft V2X για smartphones (όπου το V2X σημαίνει «vehicle to everything»), η οποία επιτρέπει σε ένα όχημα να επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο με κοντινά οχήματα, πεζούς και υποδομές για να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον οδήγησης. Ακόμα, η εταιρεία σύστησε το on-device τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες οικιακές συσκευές παρέχοντας μια «έξυπνη» εμπειρία ζωής.

Όπως δήλωσε ο Kim Byoung-hoon, CTO της LG Electronics,

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία μεταβαίνει σε ένα οικοσύστημα με δυνατότητα λογισμικού, η LG αναπτύσσει προληπτικά τεχνολογίες επόμενης γενιάς. Με βάση την προηγμένη της τεχνολογία 6G και AI, η LG θα συνεχίσει να ενισχύει τις δυνατότητές της σε διάφορους τομείς όπως οι επικοινωνίες 6G, η έξυπνη κινητικότητα, το metaverse και η ρομποτική, για να ανεβάσει την εμπειρία του πελάτη σε νέα επίπεδα.

Αναγνωρισμένος ως Μέλος του IEEE πέρυσι για τα ερευνητικά του επιτεύγματα και την τεχνογνωσία του στον τομέα των επικοινωνιών, ο CTO έκανε μια κεντρική ομιλία με τίτλο «Τεχνολογική πρόοδος στη συνδεσιμότητα και αρχιτεκτονική, καθορισμένη από λογισμικό για την έξυπνη κινητικότητα» στις 17 Μαΐου. Ο κ. Kim μίλησε για την κατεύθυνση της εταιρείας σχετικά με τη μετάβαση στο καθορισμένο από λογισμικό όχημα (software defined vehicle, SDV), καθώς και τις τελευταίες λύσεις και υπηρεσίες που βασίζονται στην τεχνολογία SDV και στην έξυπνη κινητικότητα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή