Μένουμε σπίτι και επικοινωνούμε πλέον με βιντεοκλήσεις, ώστε να φέρνουμε κοντά τα οικεία μας πρόσωπα.
Κι έτσι ο νους πηγαίνει αυτόματα στο Skype, που είναι εύκολο, είναι δωρεάν και κατεβαίνει σε μερικά λεπτάκια.
Πηγαίνουμε λοιπόν στην επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής, στο Download, και επιλέγουμε το είδος της συσκευής (κινητό, ταμπλέτα, PC) ή το λειτουργικό που μας ενδιαφέρει (Windows, iOS, Linux κ.λπ.).
Το Skype θα κατέβει στον υπολογιστή και θα καθορίσει αυτομάτως τόσο το λειτουργικό σύστημα όσο και τον browser που χρησιμοποιείς. Αν δεν ξεκινήσει το κατέβασμα αυτόματα, μπορείς να το κάνεις χειροκίνητα κλικάροντας στο Get Skype ξανά.
Κατόπιν θα σου ζητηθεί να σώσεις ή να ανοίξεις το αρχείο SkypeSetup.exe. Δεν ανοίγουμε ή τρέχουμε το πρόγραμμα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του download.
Το Skype προσφέρει συνήθως δύο τύπους download, τον καθιερωμένο κάθε φορά και τον επόμενο, που είναι ακόμα σε δοκιμαστικό επίπεδο. Αν είναι η πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις, καλό είναι να κατεβάσεις την επικρατούσα εκδοχή, που είναι δοκιμασμένη και σταθερή.
Πού θα σώσεις το αρχείο που κατέβασες; Στην επιφάνεια εργασίας (Windows Desktop), για να μην ψάχνεις να το βρεις. Διπλό κλικ πάνω στο αρχείο και κατόπιν θα κληθείς να επιλέξεις τη γλώσσα από τη λίστα που σου παρέχεται.
Αφού διάβασες και αποδέχτηκες τους όρους χρήσης (End User License Agreement), επιλέγεις ποια από τα πρόσθετα θέλεις να κατεβάσεις μαζί με το Skype, αν θέλεις. Δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να κατεβάσεις το εξτρά υλικό και τα προγράμματα.
Μερικά ΟΚ ακόμα στα επόμενα παράθυρα (αν θα ανοίξει το Skype μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, αν θα κάνει update στο Skype Extras Manager, αν θα εγκαταστήσει το Skype Plugin για τον browser κ.λπ.) και το πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί στο σύστημά σου.
Μετά πληκτρολογείς όνομα, το όνομα που θα χρησιμοποιείς στο Skype και τον κωδικό ασφαλείας που θέλεις, αλλά και το mail σου, τη χώρα και την πόλη σου.
Και είσαι πανέτοιμος να τα λες με τους αγαπημένους σου από ασφαλή απόσταση…